labradorliv

Alla inlägg den 25 juni 2014

Av Anna-Lena - 25 juni 2014 09:09

Det går framåt - sakta men säkert...


Igår gick vi bort till parken för lite lydnadsträning med hundarna.


Indra fick träna på ligg under marsch och ställande under marsch. Hon blandar ju ihop de här två momenten ibland. Dock inte igår!   


Hon stannar direkt när man säger "ligg" men sen tar det lite för lång tid innan hon har fällt sig tillbaka till liggande ställning. Men jag tror inte vi ska trixa för mycket med det nu. Eftersom hon liksom lägger sig "bakåt", vill vi försöka behålla detta för framtidens fjärrdirigering - så för tillfället tror jag att vi får stå ut med detta.


Ställande under marsch finns däremot mer att "putsa" på. Lite för många steg innan hon stannar, vilket kommer att kosta poäng. Men vi får vara glada för att hon inte lägger sig åtminstone!


Essie fick träna på "sändande med dirigering, läggande och inkallning" - med andra ord Rutan! Det gick över förväntan! Igår använde vi dessutom de rätta avstånden som det är i elitklass och jag är förvånad över hur bra det gick! Och vilken glädje hon visar när det är dax för lydnadsträning!



 

Vi gjorde också en inkallning med ställande och läggande. Även detta gick över förväntan! En väldig fart vilket gör att stoppsträckan blir aningen för lång, men detta ska ju domarna ta hänsyn till vid tävling.


Därefter kom regnet...


Och på vägen hem kom regnbågen...:


 

Fint... och då menar jag inte släpvagnen i förgrunden utan de två regnbågarna i bakgrunden...


Ha  en fortsatt trevlig dag!


Anna-Lena


Ovido - Quiz & Flashcards