labradorliv

Alla inlägg den 5 augusti 2015

Av Anna-Lena - 5 augusti 2015 20:58

Idag har vi varit hos veterinären med Indra för att försöka ta reda på varför hon tappar päls fläckvis.


Och inte tusan är vi mer kloka nu...!!   


Det första veterinären sa var:


- Det här gillar jag inte!


Nähä.... och vad menar du med det...?!


Jag tänkte naturligtvis det värsta med en gång, att Indra var jättesjuk men veterinären menade bara att sånt här kan bero på så många olika anledningar och det är svårt att komma på orsaken....


Hur som helst tog hon prover för att kolla om det var hårsäckskvalster, vilket inte var fallet.


Vi fick redogöra för foder, godis och annat som hon kan tänkas äta. Vi fick redogöra för resten av familjens djur - vilka inte har några som helst problem med pälsen.


Våra hundar får laxolja på maten varje dag och det ska vi fortsätta med. Dessutom ska vi utöka det med solrosolja som enligt veterinären ska vara riktigt bra för hundar.


Indra fick en spruta med B-vitamin och det ska hon få en gång i veckan ytterligare tre gånger. Om det inte är bättre efter det ska de skära bort hud och skicka på analys....   


För övrigt kan jag meddela att Indra är precis samma glada, lyckliga, busiga, keliga hund som hon alltid har varit. Så allmäntillståndet är det inget fel på...!  Och detta är ju trots allt ett gott tecken...   


Men inte ska man se ut så här:


 


Eller så här:


 


Det framgår inte av bilderna men hon är också totalt kal på magen....  Och dessutom börjar hon få en likadan kal fläck på andra sidan bringan också....


Vi fick också lite andra förhållningsregler:


Vi ska vara sparsamma med badandet - vilket ju är lite trist, eftersom vi tänkt träna mycket vattenapportering nu, men det är bara att gilla läget.


Hon får inte äta Pedigree Pal - vilket vi ibland använder som belöningsgodis.


Vi ska byta fästingmedel, så nu ska vi testa tabletter istället.


För övrigt tyckte veterinären att Indra var väldigt fin!   Fina muskler och den päls som faktiskt fortfarande är kvar är blank och fin. Och dessutom är hon ju så himla gosig!!   


Ikväll har jag tränat lite rallylydnad med båda hundarna.


Essie börjar fatta högerhandling mer och mer - men än sitter det inte helt, vilket inte är så konstigt. Hon är väl drillad i lydnadens konster. Och där ska man gå på vänster sida om matte. Punkt!


Indra har fått för sig att snurr under gång är något mycket läskigt...!!    Eftersom hon inte kan kommandot fullt ut, försöker jag visa henne med handen - men det är som om hon blir rädd då. Hon far iväg och springer gärna in och gömmer sig.... Mycket märkligt!!   


Nåja, vi tränar vidare....


Anna-Lena






Ovido - Quiz & Flashcards