labradorliv

Alla inlägg den 4 januari 2014

Av Anna-Lena - 4 januari 2014 18:40

Pay and Jump!    


Igår var det dags för Samantha att tävla tillsammans med Zorro!


Pay and jump på ridklubben - hoppning - 60 cm.


Samantha var väl inte helt nöjd efteråt - han vägrade ett par gånger men jag tycker ändå det är fantastiskt att se vilka framsteg detta ekipage har gjort!  Trots dessa små missöden kom de igenom banan utan några rivningar.


Åhh, vad jag älskar denna lille ponny! Hade han varit till salu hade jag nog köpt honom! Han är så charmig och gullig så man bara smälter.....   


Efter att ha rannsakat sig själv en liten stund kom Samantha på att det nog var hennes fel att han hade vägrat. Det är precis som i hundvärlden - det är aldrig hundens fel (i detta fallet hästens) utan förarens... (i detta fallet ryttarens....).


Men fy, så nervöst det är att sitta på läktaren och titta på när dottern hoppar! Kommer på mig själv med att sitta och skänkla och smacka på....!   


      


 

Innan Samantha ska in på banan..... Ber hon till högre makter.....?!   


 

Vackra Zorro!!   


Idag har jag och Essie varit på klubben och tränat rallylydnad. Det känns som det är en evighet sen vi tränade både lydnad och rallylydnad! Essie var rejält taggad och skötte sig fint tycker jag! Vi är ju fortfarande nybörjare på det här men hon har nog lite "träningsabstinens" för hon gjorde - mestadels - vad hon skulle med glädje. Jag var ju lite förvirrad som vanligt, och läste fel på nån skylt, vilket gjorde att Essie fick göra ett svårare moment än vad som var tänkt.....!  


Tyvärr var det några i närheten som sköt upp ett par nyårsraketer och Essie blev mycket orolig när hon hörde vinandet!    Men lyckligtvis la det sig snabbt. Kanske p g a att ingen brydde sig - inte ens matte!


En av de andra deltagarna - tillika domare i rallylydnad - filmade alla som deltog. Efteråt tittade vi på filmerna samtidigt som vi fikade. Mycket nyttigt - då ser man allt som är fel, och bra, ur ett annat perspektiv. Förhoppningsvis får jag filmen mailad till mig. Då ska även ni få se hur det gick!


Imorgon blir det lite apporteringsträning, denna gång med vilt, och på måndag är det åter dags för bruksträning. Härligt med helger! Man hinner träna så mycket då!


Ha det bra allesammans!


Anna-Lena


Ovido - Quiz & Flashcards