labradorliv

Alla inlägg den 27 januari 2014

Av Anna-Lena - 27 januari 2014 21:28

"Ibland liksom...


.... hejdar sig tiden ett slag

och någonting alldeles oväntat sker

Världen förändrar sig varje dag

men ibland blir den aldrig densamma mer"


dikt av Alf Henriksson





 



Jag har ju inte bloggat på ett tag nu.


Ibland händer det saker som får en att komma helt ur balans och just nu känns det lite osäkert om man ska kunna hitta den där balansen igen...


Nåja, det blir säkert bra med tiden, man får ta en dag i taget.


Livet går vidare och man måste ta itu med de små vardagliga "problemen" också:

I vår familj finns det ju förutom hundarna även en katt - Kina heter hon. Jag tror inte att jag har skrivit om henne tidigare. En äkta bondkatt, 10 år gammal och alldeles för tjock enligt Emil.


I lördags blev hon sjuk, kissade blod. Samantha upptäckte detta och blev förskräckt. Det blev att leta upp någon veterinär som hade öppet klockan tio på kvällen. Efter lite googlande hade hon hittat djursjukhuset i Hässleholm.


Jag ringde dit och de tyckte att, eftersom hon räknas som en "gammal" katt, så borde vi åka dit omgående. Ju fortare hon fick en undersökning och behandling, desto lättare skulle det vara att bota åkomman. De stängde i och för sig klockan tio men var beredda att stanna kvar för vår skull - bara vi var medvetna om att taxan var lite dyrare då......  Inget att fundera på, vi stuvade in oss i bilen, fem av familjens sex medlemmar hängde på...., samt Kina.


Väl där konstaterades att hon hade en infektion, hon fick en spruta med smärtstillande och antiinflammatorisk medicin samt en spruta med antibiotika. Igår fick vi hämta ut ytterligare medicin som hon ska äta några dagar framöver.


Hon är redan bättre, tack och lov. Och vi kunde också konstatera att,  jaaa... taxan var betydligt högre klockan 23 en lördagskväll...... Det gör inget, bara hon blir frisk igen!


 

Fina Kina i "sin" soffa...



Vi passade också på att prata med veterinären om hennes vikt. Hon borde väga 3 till 4 kilo och hon väger 4,9. Inget att bry sig om tyckte de. Ingen dietmat alltså!


Samantha har en underbar film på vår lilla katt. Den ska jag visa en annan dag.



Anna-Lena












Ovido - Quiz & Flashcards