labradorliv

Alla inlägg den 18 maj 2015

Av Anna-Lena - 18 maj 2015 21:27

... med våra cyklar och hundarna hänger ju på så klart!   


Dock, i fredags uteblev cykelturen.


Husse åkte till Tyskland för lite shopping och jag och Samantha åkte till Malmö och Emporia för ännu mera shopping... Herregud, kan ni förstå hur tröttande det är att springa omkring i butiker en hel dag?! För att inte tala om hur tröttande det är för ekonomin...    Hur som helst, vi hade en jättemysig dag och Samantha blev nöjd med sina inköp och jag med för den delen. Jag hittade en jättefin klänning som kommer att passa bra till sommarens alla tillställningar - skolavslutning, studentuppvaktning, midsommar och allt...


Hundarna fick sin beskärda del av motion trots att husse och matte var på resande fot. Frida och Anton såg till så de kom ut på långpromenad och dessutom hade de klipps gräsmattan, lukat rabatterna och dammsugit hela huset när vi kom hem!   (Frida och Anton då alltså, inte hundarna.....) TACK!! Underbara ungar!!!       


I lördags bestämde vi oss för en lite längre cykeltur. Och då måste man ju ha lite fika med sig. Både till hund och människa:


 

Essie och Indra pausar med varsitt tuggben ute i naturen...


 

Matte och husse myser med varsitt glas rött... Fynd från husses Tysklandsresa...


Och sen kom vi på - vi skulle ju naturligtvis passat på att träna lite apportering med våra hundar! Vad gör man?? Vi har ingenting med oss, allt ligger kvar hemma.... Jo, men vänta lite nu - vi har en handduk i cykelkorgen som matte brukar torka av sadlen med när det har regnat. DEN kan de hämta!   

Sagt och gjort! Husse går ut och gömmer den och sen får våra flickor hämta hem den. De är i alla fall inte kräsna - de hämtar det som ska hämtas!


     

"VAR tar husse vägen?! Och VAD gör han egentligen...?!"


 

Här kommer Essie....   


 

... och här kommer Indra...!   


Man tager vad man haver....   


Bäst denna dagen var trots allt att vi slagit oss till ro bara en liten bit från skjutbanan där det idag var full aktivitet på bössorna! Indra - som ju har reagerat väldigt starkt på skott på sista tiden - brydde sig inte nämnvärt. Visst tittade hon upp och undrade vad det var som lät men sen fortsatte hon tugga på sitt tuggben...


 

Mysigt med cykelutflykter...   


Igår, söndag, bestämde vi oss för att cykla och hälsa på Samantha och Pysen. De skulle precis ut i paddocken för lite longering när vi kom:


   

Här förbereder de sig...


Väl hemma igen gick vi ut i trädgården och tränade lite lydnad. Indra och husse fick gå igenom hela lydnadsklass två rent tävlingsmässigt och jag och Essie tränade på rutan, vittringsprov och apportering med dirigering. Helt okej resultat tycker jag nog... Indra var anmäld till tävling i helgen men den har vi fått avboka eftersom hon har börjat löpa. Men det gör inget - nu tror jag båda flickorna kommer att löpa samtidigt hädanefter. Mycket praktiskt!
Idag bar det åter ut på en lite längre cykeltur. Hundarna älskar verkligen att springa bredvid cykeln!   Och på köpet får husse och matte bra motion också!   


Anna-Lena



Ovido - Quiz & Flashcards