labradorliv

Alla inlägg den 6 augusti 2013

Av Anna-Lena - 6 augusti 2013 18:19

Alltid på väg...


Jag har kommit på att Essie alltid är på väg nånstans... Till ängen..., till parken..., till träningen..., till hundbadet...

Detta gör att hon inte riktigt kan koppla av under en helt vanlig kopplad promenad. Hon har alltid förväntningar på att promenaden slutar med något roligare. Detta är naturligtvis vårt eget fel, vi har ju också alltid "varit på väg nånstans" när vi har varit ute och gått med henne. Detta misstag har vi bestämt att inte göra med Indra! Varje morgon blir det en kopplad promenad runt om på cykelvägarna i området och ibland också förbi ängen. Så nu har vi faktiskt två hundar som njuter av att bara gå ut en sväng, lukta lite här och där och bara ta det lugnt...   . Sen måste de naturligtvis också få vara lösa ibland och springa runt, men helst när de minst anar det. 


Måste visa en bild som vi tog i samband med träning av fritt följ med Essie. Visst blir man lite imponerad att hon kan behålla koncentrationen med en "ettrig" liten valp runt tassarna!



Min dotter går ofta ut med Essie. Hon passar då på att fota också. Här kommer ett smakprov:


 


För några år sedan planterade vi ett äppelträd. Första året blev det inga äpplen, men året därpå blev det ett par stycken! Då var Essie valp och hon bestämde sig för att skörda.   Efter det har det inte varit några äpplen på trädet... förrän nu!   . Och gissa vad... nu har vi en NY valp som mycket vääääl kan tänka sig att hjälpa till att skörda!!  Men ånej! Nu har vi koll, vi vill i alla fall kunna få ihop till EN äppelkaka!   . Men nåja, skulle det gå "illa" kan vi alltid köpa äpplen på Willys.


   


Ha det bra!

Anna-Lena



 

Ovido - Quiz & Flashcards