labradorliv

Alla inlägg den 18 augusti 2013

Av Anna-Lena - 18 augusti 2013 19:37

Söndagsträning


Idag blev det en tur till skogen för lite apporteringsträning för Essie. Vi åkte till samma ställe som där Essie skar sönder tassen i vintras och som gjorde att hon blev "sjukskriven" en månad.   Men - vi tänkte att sannolikheten för att detta ska hända igen måste vara obefintlig, och som tur var stämde våra tankar.


Indra fick också följa med. Hon fick hämta dummiesar istället för vilt. Känns tryggast att träna vilt hemma på tomten tills hon fattar fullt ut att man måste komma omgående och lämna av dem. Inga ärevarv, inget trixande och kastande med viltet, utan direkt in med det bara!


Här kommer en bild på Indra "in action"

Indra älskar verkligen att hämta allt! Dummy, fåglar, bollar, mattes skor, lillmattes strumpor, you name it!   

 

 

Essie skötte sig med den äran idag! Det blev ett linjetag, några markeringar och ett uppletande i skogen. Taggad som vanligt men fokuserad. En tjuvstart blev det men det var bara att kalla tillbaka henne. Hon fattade snabbt att här blir inget att hämta om jag inte väntar på mattes signal. Här kommer hon med kaninen:

Tung en rackare! Och då ska vi inte tala om måsen   

 

 

 

 

 

Sen var det ju det här med avlämnandet framifrån. Vi fortsätter att kämpa på med det:

 

 

Nästa gång gick det bättre! Duktig vovve!

 

 

 

Hon är duktig, Essie! Hämtar allt, det man hittar först, springer man in med först! Inget byte av apport. Vad vi främst behöver träna på är passivitet då hon är alldeles för "het". Detta hoppas vi att Indra ska kunna hjälpa till med. När hon jobbar får Essie sitta passiv och titta på. Det går inte helt smärtfritt ännu men med tiden sitter det kanske där. Med Indra har vi inte samma problem - hon har ju fått vänja sig från början att det är Essie som jobbar mycket. Dessutom har Indra så mycket annat roligt att göra och fundera på så hon väntar lugnt på sin tur.     

 

Tjena kompis! Ska vi leka??   Lilla Indra med kanindummyn.

 

 

  

 

En sista bild från idag med Essie och kaninen. Den var som sagt tung men hon är duktig på att "hålla fast".

 

Vill också passa på att gratulera Malin (Essies och Indras uppfödare) till hennes framgångar med sin cocker spaniel Hugo idag! De har varit i Halland och gjort ett jaktprov med godkänt resultat. Hugo är ett år (och lite till, tror jag).Vad månde det bliva av detta!? Malin är ovärderlig när det gäller att hjälpa till med hundträning. Utan henne hade vi inte kommit långt med våra hundar. Det är hon som förklarar, ger goda råd och hjälper till här helst man behöver.   Dessutom har hon tagit hand om våra hundar när vi har varit bortresta. 

 

Ni måste kolla in hennes blogg. Adressen kommer här:

 

www.oljersjo-kennel.bloggplatsen.se

 

Hon har också en fin hemsida:

 

www.oljersjoskennel.se   

 

Ha en trevlig kväll!

Anna-Lena

 


Ovido - Quiz & Flashcards