labradorliv

Alla inlägg den 13 augusti 2013

Av Anna-Lena - 13 augusti 2013 22:04

Sändande med läggande och inkallning


I lydnadsklass tre finns ett moment som heter Sändande med läggande och inkallning. Man ska skicka hunden ca 25 meter framåt, in i en ruta, 3 x 3 meter, för att sen kommendera den att lägga sig ner. Man går sen mot hunden, viker av ca 2 meter före rutan och går sen tillbaka till utgångspunkten. På vägen tillbaka ska man kalla till sig hunden som då ska komma in och gå fot.


Detta moment brukar Essie klara bra men på senaste träningen fick hon ett litet hjärnsläpp. Så idag tänkte vi att vi skulle träna på det...   Jag säger bara.... ÖSREGN! Men... det kan ju faktiskt regna på nästa tävling, så det skadar inte (faktiskt är det en nödvändighet) att även träna i dåligt väder. Det gick bra! In i rutan med en väldig fart och sen läggande med hakan i backen. På gränsen som vanligt, men fullt godkänt.   Bilden blev dock inget vidare, min mobil är ingen höjdare på att ta kort - eller om det beror på fotografen - , vädret gjorde ju inte saken bättre heller.   


 

Inkallningen gick också bra, det märks att hon tycker lydnadsträning är rätt roligt i alla fall...   


Indra var också med på träningen - det är bra med störning, och är det något Indra är bra på så är det att vara "störig"!  Och då menar jag i positiv mening. Essie behöver träna på störningar, hon ska ju behålla fokus på mig. Tycker det går rätt bra, här kommer en bild från ett tidigare träningstillfälle då yngsta dottern fick agera störningsmoment:

 

Fullt fokus på matte...



Lilla Indra är inte lätt att få med på bild, hon far fram som ett yrväder. Och som sagt, en regnig dag är dessutom inte kameran på ens sida. Men bilder kommer, jag lovar. Istället får ni hålla till godo med en film som vi spelade in i november 2012 när vi började träna på vittringsprov med Essie. Rätt vittringspinne är den längst ner, längst till vänster från kameran sett. Visst är hon underbar, vår hund!



Ha det bra!


Anna-Lena


   





Ovido - Quiz & Flashcards