labradorliv

Alla inlägg den 8 september 2013

Av Anna-Lena - 8 september 2013 19:57

Ännu en helg är till ända!


Veckan som gått har i princip bara ägnats åt jobb, så någon hundträning har inte hunnits med tyvärr. Men sen väntade ju helgen...


I lördags ringde klockan vid 05.30 Härligt!!....... inte   Samantha hade stalltjänst och skulle börja kl 07.00 Fy sjutton, inte roligt att stiga upp så tidigt en lördag men det är bara att gilla läget. Hon är flitig och duktig så det är ändå värt det. Efter att ha kört henne till stallet blev det åter att jobba....


Söndagen däremot (blev i och för sig också att vakna till väckarklockan men inte lika tidigt...) har det blivit mycket hund! Både Essie och Indra skulle på kurs, rallylydnad och valpkurs. Därefter blev det ett pass som medhjälpare på en lydnadskurs.


Oj, vad jag är stolt över våra hundar! Båda två skötte sig med den äran! Följsamma, lyhörda och riktigt på hugget! Indra klarade inkallningar och andra moment mycket bra! Essie gick rallylydnadsbanorna med den äran och det verkar som hon tycker det är roligt!


Men som den "lydnadsnörd" jag är, kunde jag inte låta bli att träna lite när vi kom hem. I elitklassen finns ett moment som innebär att hunden ska hoppa över hinder för att hämta en metallapport och sen hoppa tillbaka igen. Detta klarar Essie med bravur!   :



Lilla Indra kan naturligtvis inte vara sämre! Här hämtar hon metallapporten, dock slapp hon hoppa:


Inga problem att apportera metall...


Och här kommer hon i full fart...




Sommaren börjar lida mot sitt slut men än är det fina dagar och kvällar. Ofta resonerar vi "- Ska vi grilla idag? Jaa, det gör vi, det är kanske sista gången för i år! "   Vi har sagt det många gånger nu känns det som men det är bara att vara tacksam. Indra gillar det minst lika mycket! Hon är duktig på att diska!  :



Hemska hund!     


Med sen-sommaren kommer mörkare kvällar. Nu har reflex-västarna plockats fram till kvällspromenaderna:


Fina vovvar! Men var har husse sin reflex-väst....???!


Önskar er alla en trevlig vecka!


Anna-Lena






Ovido - Quiz & Flashcards