labradorliv

Alla inlägg den 28 september 2013

Av Anna-Lena - 28 september 2013 17:17

Weekend i St Petersburg......


.... var bokad denna helgen men så blev det inte.


Vi är tre par som brukar åka iväg till en storstad i Europa tillsammans en gång varje höst och i år var alltså tanken att vi skulle till St Petersburg. Efter rätt mycket jobb med att fixa inbjudan, visum etc (vi fick köra till Göteborg för att ansöka om detta) så var det hela till slut klart. Men så valde vi då att hoppa av och stanna hemma istället. Ett av paren är dock iväg där nu och jag hoppas verkligen att de får en riktigt trevlig resa och de har lovat att visa bilder när de kommer hem. Så vi andra ser vad vi har missat....   


Nåja, St Petersburg står kvar - förhoppningsvis - och vi kommer att resa dit inom snar framtid så vi har ju det trevliga framför oss!    Just nu är det annat här hemma som är viktigare.


Eftersom det blev som det blev kan man ju lika väl träna hund...   


Idag begav vi oss till brukshundklubben, tänkte att där kan vi kanske träna platsläggning och sittande i grupp med andra hundar men tji fick vi, vi har helt själva på klubben. Okej, alltså får Indra rycka in. Sittande i grupp en minut gick galant och även platsläggandet gick bra. För Essies del med dold förare men husse stod kvar och höll ett öga på Indra.


Därefter körde vi igenom hela lydnadsklass 3 med Essie. Först ut blev fritt följ:


 

Fritt följ blir aldrig riktigt hundra procent bra tycker jag! Det gäller att träna, träna hela tiden. Idag gick det hyfsat, dock något snett sättande och lite för mycket luft ibland.


Därefter blev det sättande under marsch och inkallning med ställande. Dessa moment gick bra, kanske lite för lång stoppsträcka i inkallningen men det berodde på att Essie hade en väldigt hög fart...   


Efter detta blev det "rutan". Lika spännande varje gång! Ska hon springa in i rutan idag? Kommer hon att lägga sig på bandet? Idag gick det dock bra, på gränsen som vanligt men godkänt.


Det ser kanske ut som hon ligger på bandet, men faktiskt inte... Bara svansen som - när hon viftade på den - hamnade utanför, och detta är okej.  


Här kommer hon i full fart i samband med inkallningen från rutan:



Näst på tur stod hopp över hinder med apportering.

 

Lite snett sättande blev det (som vanligt.....   ) men vi får träna på detta.


Metallapportering var nästa moment:


 

Bra, förutom ett snett sättande, åter igen.....  


Vittringsprovet var inte helt okej. Vi glömde bort vittringspinnen så den fick jag först vid hopp över hinder men det var inte det som var problemet. Essie har aldrig problem att hämta rätt pinne men idag la husse ut dem väldigt nära oss. Essie - som förmodligen är van att springa ett visst antal steg fram till vittringspinnarna - sprang förbi dem ett par meter och började lukta där. Efter några sekunder hittade hon tillbaka till pinnarna och hämtade då hem rätt men i tävling hade ju detta kostat oss poäng. Så nu ska vi träna på att lägga ut dem med olika avstånd varje gång. En liten "träningsskada" tror jag.

På väg in med rätt vittringspinne.


Dagens bästa moment var utan tvekan fjärrdirigeringen. Har haft problem med att hon har flyttat sig framåt alldeles för mycket men idag satt det!! Det väger upp alla andra små misstag.   

Stå......

 

...sitt.....

 

... och ligg!

Duktiga Essie!


Nu var det Indras tur! Vi körde igenom lydnadsklass 1. Detta är inget vi tidigare har tränat på så kraven var inte så stora. Men Indra tyckte det var riktigt roligt!    Vi började med linförighet:

 

Vi tränar mycket kontaktövningar med Indra och det har gett resultat! Hon är väldigt lyhörd och vaken. Mån om att göra rätt. Är det något hon inte kan, gör hon något hon kan istället. Allt för att göra oss till lags!


Därefter blev det läggande under gång:

 

"Var ska husse ta vägen?!"


 

"Phuuu.... skönt han kom tillbaka i alla fall....".

Observera att Indra fortfarande ligger ner och väntar på sitt-kommandot.


Inkallning är ju jätteroligt! Då får man springa och det gillar Indra!

   

"Tjohoo, här kommer jag!"


Ställande under gång har vi aldrig tränat med Indra så där fick vi visa och hjälpa mycket, men till slut fick hon till ett riktigt snyggt ställande:


 


Sen var det hopp över hinder..... Ett tag sen vi tränade detta..... Som synes:

 

Ooops! Gör om, gör rätt!   


 

"Just det ja, det var ju så man skulle göra..."   


Och sen var det apportering. Vi har tränat mycket "håll fast" med Indra, och det syns! Här tar hon träapporten:

 

 

Fina hund!


 

Och här får husse tillbaka den!


Man kan säga så här: Indra hade naturligtvis inte klarat ett första pris i lydnadsklass 1 idag. Vi har knappt börjat träna henne inför det och hon ska ju inte tävla ännu, hon är bara knappt sju månader gammal, men skoj att se att hon tycker det är roligt och är så villig att lära sig! Vi tycker det bådar gott!


Efter ett par timmars träning blev det hemfärd och nu väntar lite "slappande" framför tv:n. I morgon är det åter dax för valpkurs, näst sista gången.


Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg!


Kram

Anna-Lena


                    



Ovido - Quiz & Flashcards