labradorliv

Alla inlägg den 5 maj 2014

Av Anna-Lena - 5 maj 2014 21:49

På Bokvägen intet nytt... eller kanske lite...  


Ja, ett tag sen jag uppdaterade här på allvar men ibland räcker tiden inte riktigt till.


Just nu jobbar jag väldigt mycket känns det som. Ibland hinner jag med att träna lite hund också. Om inte våra egna hundar så andras...


Eftersom Essie började löpa lagom tills vi skulle tävla i appell så gick luften ur en lite kan man säga. Speciellt som jag kunde konstatera att nu finns inga appelltävlingar förrän tidigast i september... Det är väl ungefär när hon ska löpa nästa gång...    Nåja, vi var hur som helst inte riktigt redo för det här med att spåra i tävlingssammanhang så nu får vi i alla fall tid att träna... vilket vi gör... I helgen fick Essie ett spår i våra fina marker runt sommarstugan.  Just när jag var klar med att lägga spåret och körde därifrån såg jag en man som var ute och rastade sin labrador. Tvärs igenom vårt spår!!    Ja, så kan det gå. Jag tackar i alla fall labben för att han inte plockade upp Essies spårpinnar. Spårningen gick väl så där kan man säga... Som sagt: Essie har inte fattat riktigt det här ännu. Hon måste varva ner, vara mer fokuserad på spåret och inte ha så jäkla bråttom!!!!!


Jag la även ett spår till Indra. Hon fick ett spår där det var rejält högt gräs. Hon fixade till belåtenhet, trots att alla pinnarna inte kom med in. Men nosen i backen i alla fall.   


 


Vinkeln gick fint...:



Vi fortsätter att jobba på med spåren till både Essie och Indra. När det gäller Essie kommer jag att backa lite i träningen. Kortare spår, kortare lina. När det gäller Indra ska vi bara få husse att lita lite mer på sin hund så blir det nog bra med det!


Beträffande Indra så har vi anmält henne till tävling i lydnadsklass 1 nu i sommar. Så nu blir det hårdträning! Vi behöver ha lite mål framför oss så vi tar itu med saker och ting på allvar. Sååå.... Igår körde vi igenom alla momenten:


Platsliggning:

Lite pipande. Kan det bero på att hon fick träna med Essie som låg  med dold plats i fyra minuter med störning?!


Ställande under gång:

Vaaaad??!


Apportering:

Jaa, som den apportör hon är har hon inga problem med detta.... lite väl "på" kanske.... Det gör ju inget om man sitter lugnt och stilla vid husses sida...  Tur vi har lite tid kvar att träna.


 

Det gick bra till slut.


Samantha var med och var både "störig" under platsliggningen och dessutom fotograf. Ja ja, hon är ju ingen man, vilket innebär att hon kan göra mer än en sak samtidigt.     


 

Essie har full koll på vart matte gick....


 

Indra....


Tandvisning ingår ju också i lydnadsklass 1. Indra är ju så förbaskat social så hon måste hälsa på varenda kotte som kommer fram till henne. Därför ska vi nu till en början bara träna med folk som hon känner och som kan säga till henne att hon ska sitta still! Idag gick det bra:


 


Även Essie fick en tandvisning. Ett tag sen...


 

Var är hundföraren.... ?!   


Slutligen lite hopp över hinder:


 

Essie...



 

Indra...    Nej då, egentligen gick det bra. Hon fixar detta jättebra, bara inte just denna gången...


 

Våra två fina flickor, Indra och Essie...


Nu har vi lite aktiviteter uppbokade med hundarna de närmaste månaderna. Lydnadstävling för Indra och rallylydnadstävling för Essie.


Håll tummarna allihop!


Anna-Lena







 







    




Ovido - Quiz & Flashcards