labradorliv

Alla inlägg den 18 maj 2014

Av Anna-Lena - 18 maj 2014 17:06

Hålligång i skogen...   


Idag bar det återigen iväg till Karlskrona för att träna med våra två fina labradorer.


Ut i skogen för att träna markeringar, linjetag, uppletande, följsamhet och - en ny grej - apportering med hopp över ett nät! Eftersom detta ibland förekommer både på jaktprov och working test så är det ju bra att ha tränat på detta innan.


Lite extra roligt idag eftersom vi fick träffa Maria och Forza!


Forza är Essies syster och enligt mig är de lika som bär till utseendet. Det var över ett år sen vi träffade dem senast så det var verkligen skoj. Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång.


 

Maria och Forza


På plats fanns även Mats, Kristina och Troja, Kristina och Elee och naturligtvis Malin och Java o Hydra. Tack Malin för att du fixar de här träningarna. Tror inte vi hade "fått ändan ur vagnen" och tränat apportering annars...   



Först på schemat stod markeringar. Tycker det gick riktigt bra både för Indra och Essie. Essie fick en dubbelmarkering där jag fick dirigera henne och det gick utmärkt:


 

Essie på väg in med en dummy...


 

Fina Elee....


 

Forza....


 

Java...


Därefter blev det linjetag: hundarna följer med ut på en rak linje för att placera en dummy. Därefter går man tillbaka till utgångsläget och skickar sen hundarna för att hämta dummyn. 

 

Husse o Indra förbereder sig....  Essie i bakgrunden 


Vi tränade också på följsamheten över stock och sten, runt träd och snår. Nyttig träning tycker jag. Hunden ska följa en oavsett miljö.


Och SEN blev det hopp över ett nät för att där hämta en kanindummy och hoppa tillbaka igen! Ha, ha.... ja här fick vi verkligen se många varianter!   Men det är inga dumma hundar vi har: de försöker ju naturligtvis ta enklaste vägen - helt naturligt tänkt enligt mig:


 

"Ett hinder springer man ju naturligtvis runt", tänker Indra....


 

Jodå, hon fixade det till slut...   


 

Essie hoppar över nätet.....


 

... och kryper under det på tillbakavägen.....   


Ja, ja, de ska bara fatta det här... sen kommer det att gå som på räls! Nu ska vi ragga fatt i någon form av nät, typ fotbollsmålsnät. Någon som har ett sånt liggande till ingen nytta...?!   


 

"Flygande labrador" Troja!


Därefter blev det lite go fika ute i skogen. Mysigt!


Och sen..... kom ösregnet....! Tur man tog regnkläder med sig. Hundarna bryr ju inte sig om lite regn när det finns apporter att plocka in så det är bara att köra på. Essie fick ett uppletande med åtta dummies och Indra ett med fem. Det gick riktigt bra, snabba ut och snabba in. Åhhh, vad detta är roligt!


Nu ska vi försöka träffas varannan vecka och träna och jag ser redan fram emot nästa gång. Vi har det så trevligt och våra hundar är så duktiga så det är en fröjd! Jaa, kan livet bli bättre...??


Igår var det dock lite sorgligt här hemma; Samanthas medryttarhäst Picasso, flyttade till Sölvesborgs Ridklubb, för att bli ridskolehäst, så nu är hon inte längre någon medryttare....    Nåja, det är än så länge bara på prov i två månader och hon kan ju alltid åka dit och hälsa på honom och även ta nån lektion på honom om hon vill det. I fredags blev det sista "medryttar-ridturen". En tur ut i skogen. Jag tog cykeln och kameran och hängde på:


   

Igår, lördag, följde Samantha med till ridskolan för att lämna honom och säga "hej då" - eller "på återseende", vi får se vilket det blir!


Slutligen en rolig bild som Samantha tog när hon tränade - eller vad man ska säga... - med våra hundar. Här har hon placerat Indra under hindret och Essie hoppar över...  Ja, de hänger då med på allt....


 

Fina flickor...    


Anna-Lena












Ovido - Quiz & Flashcards