labradorliv

Direktlänk till inlägg 15 september 2013

Jaktträning och jaktprov

Av Anna-Lena - 15 september 2013 16:03

Jaktträning och jaktprov

 

Jag och Roger hade lovat att hjälpa till som funktionärer på ett jaktprov i Karlskrona igår, lördag. Eftersom vi skulle samlas redan kl 6.30 så bestämde vi oss för att köra dit redan på fredagskvällen. Det kändes inte så lockande att stiga upp kl fyra på natten för att hinna med att rasta hundar och sen sätta sig i en bil och köra en och en halv timme.  Det fick bli hotell Angöringen istället. Ett litet, fint hotell i utkanten av Karlskrona som även välkomnar hundar. Dessutom rimliga priser. Perfekt!  

 

När vi checkat in körde vi vidare mot Öljersjö och våra hundars uppfödare. Vi skulle träna lite med "de små", dvs Indra och hennes systrar. Vi började med lite apportering och framför allt "håll fast". Vi har inte tränat detta jättemycket med Indra, vilket märktes. Först var hon inte alls pigg på det men efter en stund så blev det bättre. Dock behövs mycket mer träning på detta. 

 

Visst ser hon lite besvärad ut! Konstigt att tänka sig att detta med tiden kommer att bli det bästa hon vet; att apportera och hålla i dummys.

 

Kanindummyn var lite roligare!

 

 

Efter detta blev det apportering! Ett litet linjetag. Detta funkade hyfsat bra, men visst märks det att de är unga och orutinerade. Men tänk vad trist om de redan kunde allt. Vad skulle vi då träna på??   

 

Här kommer en bild på Hydra på väg in med dummyn:

 

Näst på tur stod ELee. En mycket fokuserad matte Kristina som försöker förklara för sin valp vad hon ska göra.

 

 

Och hon förstod nog, för här kommer hon:

 

Troja kunde naturligtvis inte vara sämre.   

 

Och även Indra fixade detta, här kommer hon med dummyn:

 

 

Var så god, matte!


Därefter blev det lite lydnadsträning. Kontaktövningar och "sitt, stanna kvar". 

Från vänster: Indra, Troja, Hydra och ELee. Fyra systrar som fixade detta med bravur!


Därefter var det dax för mor och moster, Java och Essie att göra ett linjetag. Här får de följa med ut och placera dummys:




Här kommer Essie med sin....



.... och här kommer Java:

 


Efter avslutad hundträning blev det lite samkväm och god mat hos Malin med familj innan det var dags för en tidig sänggång. (Söndagen skulle ju ägnas åt jaktprov med tillhörande tidig morgon...) Tack snälla Malin och Anders för en mycket trevlig kväll!


Jaktprovet avsåg elitklass och oj, vad duktiga hundar vi fick se! Tre av de sex deltagarna fick sina tredje 1:a priser och kan därmed titulera sig Svensk Jaktchampion! Mycket roligt att hjälpa till med viltet och framför allt att se dessa duktiga ekipage i arbete.   Nu vet man vad man har att jobba mot! Nåja, vi får se om vi kommer dit nån gång. Några kort från jaktprovet blev det dessvärre inte.


Eftersom det inte var så många hundar som skulle deltaga gick provet rätt snabbt och redan vid ett-tiden var vi klara. Perfekt, då hann vi hem till Malin igen och träna Java och Essie lite. Det blev vattenapportering. Essie hade en tjuvstart men det var bara att gå ut och hämta henne och göra om. Gör om, gör rätt!


Essie på väg in för att leverera anden.


En blöt Essie efter att ha avslutat sin apportering:


Malin och Java har varit iväg idag för att utföra ett jaktprov i öppen klass. Detta hade gått mycket bra enligt Malin. Mycket fin kritik från domaren och helt klart en riktigt duktig apportör!    Men det såg vi redan under gårdagens träning!   


Bild på Java efter gårdagens apportering i vatten. Grattis Malin och Java!!       


Idag, söndag var det åter dax för kurs. Indra och husse skulle på valpkurs och Essie och jag på rallylydnad. Men...  idag var jag mör, så pass att jag faktiskt hoppade över rallylydnaden. Essie skulle hur som helst inte följa med ändå, eftersom hon är i höglöp (lite får man ju tänka på alla hanhundar också....). 


Indra och husse åkte dock iväg. Det gick bra, riktigt bra faktiskt! Det är så roligt att titta på alla valparna, lite "Vilda Västern" är det ju, men ack, så mycket glädje! Inga bilder, tyvärr, men jag kan intyga att Indra skötte sig bra!   


Idag blev det ett riktigt låååångt blogginlägg. Det är ju så, när det händer mycket! Tack alla ni som har orkat läsa ända hit.   


Anna-Lena





 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Malin.U

15 september 2013 20:11

Hej Anna-Lena och Roger!

Tack snälla för er hjälp och ert trevliga sällskap, alltid lika roligt när ni kommer!:)
Härlig sammanfattning av en mycket härlig helg!

Stor kram till er bägge!
Malin

Anna-Lena

16 september 2013 09:45

Ja, visst var det en härlig helg!
Vi får hoppas vi får fler såna... :)

Kram Anna-Lena

 
Samantha

Samantha

16 september 2013 15:58

Vilka duktiga svartingar vi har! :)
Essie kan allt och Indra är påväg att lära sig allt! Haha! :)

Kram Samantha

http://samanthaerikssons.blogg.se

Anna-Lena

16 september 2013 22:51

Nja, kanske inte allt..... men visst är de duktiga!

Kram ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna-Lena - 25 oktober 2015 19:19

Jag har nu bestämt mig för att lägga ner bloggen...      Jag har bloggat lite drygt ett par år nu om våra hundar och vår hundträning och det har varit jätteroligt men jag känner att tiden inte räcker till riktigt... Vill inte att bloggandet ska...

Av Anna-Lena - 20 oktober 2015 22:03

... ja, nu faller mörkret snabbt på kvällarna - eller snarare på eftermiddagen skulle jag vilja säga...      Värre ska det ju bli så det är bäst att njuta av de få timmars dagsljus som fortfarande finns.   Men visst blir det lite besvärligare...

Av Anna-Lena - 7 oktober 2015 20:56

... lite har skrivits här...      Men det är kanske just därför... Det händer så mycket hela tiden så det blir inte mycket tid över för att skriva. Men jag tänkte faktiskt att det skulle bli ändring på det från och med nu!   Först och främst ...

Av Anna-Lena - 28 september 2015 21:38


... av Sotis.   Sotis var min mammas katt som idag - 15 år gammal -  fick somna in.     Fina, söta Sotis...           Trots att det är ett svårt beslut att ta, tycker jag att man som djurägare är skyldig sitt husdjur att låta den få de...

Av Anna-Lena - 15 september 2015 21:43

... som Sickan sa....      Eller rättare sagt - VI har en plan!   Efter kvällens lydnadspass har vi faktiskt lagt upp en träningsplan, framför allt för Indra.   All lydnadsträning är färskvara och när det gäller Indra har vi sett det extr...

Ovido - Quiz & Flashcards