labradorliv

Alla inlägg den 5 augusti 2014

Av Anna-Lena - 5 augusti 2014 22:50

Efter noggrant och moget övervägande har vi nu tagit ett stort beslut:


Vi ska föra träningsdagböcker!


Hundträning då alltså...


Idag invigde vi dem. Lite lydnadsträning hann vi med efter jobbet.


Resultatet var av blandad valör...


Indra hade helt plötsligt fått för sig att man inte behöver sätta sig ner när man gör halt i linförighet...  Vaaa...??! Detta har ju aldrig varit ett problem med henne. Det blev till att pigga upp henne med lite inkallning och annat kul med lite fart i... Och SEN satte hon sig vid halterna!    


Därefter blev det läggande och ställande under marsch. Lååångsamt läggande - men nu har vi bestämt att inte tjata in det mer. Hon stannar direkt, hon lägger sig "bakåt" om än något långsamt. Ingen tia kanske men minst en åtta... Vi slipar på det sen...


Essie fick springa till en kon - med en annan kon ca tio meter till höger - (vis av lärdom, hon sprang ju till fel kon vid senaste tävling..  - ). Idag riktade jag in henne och då var det inga problem. Efter ett par dirigeringar till konen fortsatte vi med att därifrån dirigera henne till höger apport. Det gick så där... Hon envisas med att vilja ta mittapporten. Vi plockade bort den och då gick det bättre. Naturligtvis är inte dirigering till höger och vänster tillräckligt befäst men vi fortsätter att nöta in...


Och efter avslutad träning skrev vi i våra träningsböcker.   


Tanken är att vi då ska kunna gå tillbaka och se vad vi behöver träna på och även vilka framsteg hundarna gör. Framförallt JAG behöver detta, då jag kan deppa ihop fullständigt då Essie inte gör vad hon brukar göra.... är detta i-lands-problem eller...??   


Så här fina är hundarnas dagböcker:


   

Nja, egentligen är det elev-almanackor... men hundarna är också elever för närvarande....


Efter avslutad träning blev det den obligatoriska fotograferingen:


 

Usch vad de är trötta på detta.... !! "Matte, sluta nån gång...!!"


Trots att Indra har en stor, fin bia-bädd har hon alltid krupit upp i Essies korg så fort hon fått en chans. Efter mycket "om" och "men" har vi nu hittat en likadan till henne! Hon vill ligga ombonat i en korg med höga kanter där hon kan kura ihop sig riktigt ordentligt.

Detta gör att vi nu har en stor, fin, i princip oanvänd bia-bädd till salu, om någon är intresserad.




 

Fina, svarta juveler!   


Sov gott allihop!


Anna-Lena





Ovido - Quiz & Flashcards