labradorliv

Alla inlägg den 16 augusti 2014

Av Anna-Lena - 16 augusti 2014 20:21

Efter Indras fina premiär i lydnadstävling så var vi snabba att anmäla henne till nästa tävling. Vi vill ju få ihop ett LP snabbt som attan så vi kan börja med lydnadsklass 2.


Eftersom det gick så bra på första tävlingen har vi lutat oss tillbaka lite grann, gäspat och rullat tummarna lite och tänkt att - det här, det går som på räls... Hon kan ju detta... 


Lite lydnadsträning har det naturligtvis blivit men idag kunde vi konstatera att mer hade behövts! All lydnadsträning är ju färskvara...


Idag bar det av till Ronneby för tävling nummer 2 för Indras del.


14 ekipage i lydnadsklass ett. Indra fick startnummer 6.


Platsliggande och tandvisning gick bra! Tur det, vi har varit lite oroliga för om förra tävlingens intermezzo, då hon blev uppjagad, hade satt några spår. Men som sagt, hon låg tryggt och fint.


Ärligt talat gick allt bra, förutom ställande under marsch. Byrackan lägger sig ner!!   Himla snöpligt! Hade hon fixat detta hade hon gått därifrån med fin-fina poäng. Nu fick vi nöja oss med 152 stycken sådana och ett 2:a pris....   


 

Jaja, så kan det gå! Skam den som ger sig, vi har anmält till ytterligare ett par tävlingar och nu ska här minsann tränas på "ligg" och "stå" under marsch.....  Observera gärna poängen på apporteringen! Borde inte detta vara en tio-poängare för en apportör...?!   


På hemvägen blev det naturligtvis ett väldigt analyserande av dagens tävling. Och även ett konstaterande: Ingenting är hundens fel, allt beror på föraren....


Bättre gick det för en del av våra klubbkamrater:


 

Här har Ursula och hennes fina tollare Mille tagit hem ett första pris och en delad förstaplacering i lydnadsklass 2. Stort grattis till er!


 

Och här har Ursulas dotter Sanna tagit hem ett första pris tillsammans med tollaren Alice med riktigt fin-fina poäng och en delad första placering i lydnadsklass ett. Jag antar att familjen Liljegren firar ikväll...   


För övrigt då...??


Jo, igår blev det lite "avskedsfest" för Emil som flyttar till Linköping nästa helg.  Det känns ju sådär för en mamma kan man säga.... Det är minsann inte så lätt att släppa taget om sina ungar..... Tyvärr måste man ju det förr eller senare (eller måste man det förresten......, jag kan ju alltid låsa in honom.....    )


Hela familjen samlades för att äta lite gott och sen ha lite trevligt tillsammans. Frida hade bakat en jättefin och jättegod tårta, dagen till ära!


 

Haha, hon är helt fantastisk på att få ihop det.... ! Tack Frida!


Efter avklarad måltid var det så dags för kubb! Anton tyckte att vi skulle dela upp lagen i "De Unga" och "De Gamla". Okej, så fick det bli!


Vet dock inte vad Frida tyckte om detta... 27 år gammal räknades hon till det "gamla laget"   


     

"De Unga"   


   

"De Gamla"   


Hur det gick...??


Jodå, vi visade att gammal är äldst! Bäst av tre, där "De Gamla" vann två!    Trots två halvblinda hönor (jag och min mamma...)    


Hundarna var också med naturligtvis. Men för deras del fick det bli passivitetsövning:


 

"Jobbigt att bara sitta och ligga här när det far en massa pinnar till höger och vänster. Vi kan ju hämta dem.... !"



Hoppas ni har haft en lika trevlig helg som vi har haft!


Anna-Lena



Ovido - Quiz & Flashcards