labradorliv

Alla inlägg den 1 mars 2014

Av Anna-Lena - 1 mars 2014 22:06

Soffpotatis... eller hur man skämmer bort en hund...


Ja, jag vet... detta är inget vi är stolta över - men - Indra är omåttligt bortskämd...!


Med Essie var vi väldigt bestämda:


Ingen hund i soffan!

Ingen hund i sängen!

Ingen hund vid matbordet!

Ordning och reda!

Lyssna!!


Nåja - ett av fem är kanske inte så dåligt: Fortfarande vill vi inte ha några hundar vid matbordet när vi äter. Men ungefär där tar det väl slut.... Eller... vi kräver faktiskt att Indra ska lyssna på oss. Ibland gör hon det. När hon inte gör det säger vi ifrån "Hallå!!!! Lyssna!!!" Då kryper denna lilla hund ihop och blir som ett litet hopskrynklat russin. Ungefär där smälter man som is i solsken, det är svårt att vara arg på någon som ser såååå skyldig ut och blir såååå ledsen...


Så här är det:

Vi har två styck jaktlabradorer.

Den ena (Essie) är en självständig dam som fixar allt själv. Älskar sin matte och husse och försvarar dem från allt ont och hemskt - som till exempel när det ringer på dörren eller när någon helt fräckt öppnar ytterdörren utan att ringa på. Det spelar ingen roll om det är någon familjemedlem som bodde här långt före henne - här kommer ingen in utan att Essie talar om det för oss! Bättre att förekomma än att förekommas är hennes motto!   


Den andra (Indra) är en liten "mjukis" som mest av allt gillar att mysa hos husse eller matte. Visst kan hon skälla och morra lite hon också men mest för att moster gör det. "Essie skäller, tror jag hänger på..." . Den här lilla damen gillar att kela, gosa, mysa och hänga efter husse och matte vart än det bär - även om det bara är in på toa... Otroligt villig att vara oss till lags.   


     

Ja, jag vet.... förskräckligt att se men, men... de blir vad man gör dem till tror jag.... Och vet ni vad, i veckan fyller den här lilla vovven ett år!


 

Essie sitter på golvet - naturligtvis....


Igår var det premiär ute i stugan. Första övernattningen detta året! 28 februari, så tidigt på året har vi nog aldrig sovit över där. Men mysigt hade vi! Det gillade i alla fall Indra!


    


Idag var de möte på brukshundklubben. Jag hade antecknat fel tid, vi kom en timme för sent. Pinsamt!! Men jag hoppas jag är förlåten....


Imorgon  blir det ett spår till Essie och sen lite lydnadsträning.

Indra... ja, hon sitter väl fortfarande under sin kork-ek och luktar på blommor.....   


Anna-Lena


Ovido - Quiz & Flashcards